Bio mustár csíramag 50g
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény, antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhtő, vértisztító.
Latin megnevezés: Sinapis alba.
Vetés: egész évben vethető.
Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra.
Hőmérséklet: 20°C.
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 2 - 3 nap
Vetőmagok csíráztatásra:
Tél végére jelentkeznek rajtunk a vitaminhiány tünetei. CSÍRANÖVÉNYEK sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
A legfontosabb, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek. A legértékesebbek a bio magok, mivel ezek garantáltan vegyszermentes termesztésből származnak.
Címkék: Vetőmagok, Csíranövények