Bio napraforgó csíramag Helianthus annus 30g
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajas kenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Tápérték: nagyon sok vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K), asványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban, főként lenolajban és lecitinben, esszenciális aminósavakban gazdag.
Latin megnevezés: Helianthus annuus.
Vetés: egész évben vethető.
Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra.
Hőmérséklet: 20°C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 5-6 nap
Vetőmagok csíráztatásra:
Tél végére jelentkeznek rajtunk a vitaminhiány tünetei. CSÍRANÖVÉNYEK sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
A legfontosabb, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek. A legértékesebbek a bio magok, mivel ezek garantáltan vegyszermentes termesztésből származnak.
Címkék: Vetőmagok, Csíranövények