Bio zsázsa csíramag 30g
Csíranövények és mikrozöldségek készítéséhez
Felhasználás: A csírák az első 2-3 napban a legédesebb ízűek. Sokféle ételben használhatók nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban is kiváló ízű. Felhasználhatjuk salátákhoz, palacsintához, levesekhez zöldségköretekhez, tésztafélékhez és tojásételekhez.
Latin megnevezés: Lepidium sativum
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használjunk.
Hőmérséklet: 20 °C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 2-3 nap
Vetőmagok csíráztatásra:
Tél végére jelentkeznek rajtunk a vitaminhiány tünetei. CSÍRANÖVÉNYEK sorozatunkban olyan vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
A legfontosabb, hogy kizárólag erre a célra forgalmazott magokat használjunk, mert az ismeretlen eredetű magok esetleg vegyszerrel kezeltek, vagy csírázásra alkalmatlanok lehetnek. A legértékesebbek a bio magok, mivel ezek garantáltan vegyszermentes termesztésből származnak.
Címkék: bio, zsázsa, csíramag, 30g, csíranövények